Haastattelukutsu: Etsitään haastateltavaksi aktivisteja ja toimittajia

 

Kuva: Sam McGhee, Unsplash.

Oletko kertonut sukupuolen moninaisuudesta (esim. transsukupuolisuus, transvestisuus, muunsukupuolisuus, intersukupuolisuus, androgynia, gender blending...) julkisesti suomalaisessa mediassa vuosien 1960–2000 välillä? Tai oletko kirjoittanut sukupuolen moninaisuutta käsitteleviä lehtiartikkeleita tai ollut tekemässä aihepiiriä käsitteleviä televisio- ja radio-ohjelmia tuona aikana? Osallistu kulttuurihistorian väitöstutkimukseen, jossa käsitellään sukupuolen moninaisuuden mediahistoriaa Suomessa!

Olen Jean Lukkarinen, kulttuurihistorian väitöskirjatutkija Turun yliopistosta ja etsin tutkimukseeni haastateltavaksi sekä sukupuolen moninaisuudesta julkisesti mediassa vuosina 1960–2000 kertoneita toimijoita että teemoista mediajuttuja tehneitä toimittajia. Tutkimuksessa toteutetaan toimijoiden sekä toimittajien haastatteluja ja kerätään sukupuolen moninaisuutta koskevaa mediamateriaalia (artikkelit, televisio-ohjelmat ja radio-ohjelmat), joista analysoidaan sukupuolen moninaisuudesta kertomiseen ja sukupuolten määrittelyyn liittyviä teemoja. Tutkimuksen suunniteltu kesto on noin vuoteen 2027 saakka. Tutkimusta rahoittavat Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto sekä Turun yliopiston Juno-tohtoriohjelma.

Haastatteluissa keskustellaan sukupuolen ja sukupuolen moninaisuuden määrittelystä sekä toimittajien ja toimijoiden välisestä yhteistyöstä vuosien 1960–2000 välillä. Haastattelut nauhoitetaan ja litteroidaan tekstitiedostoksi ja niiden kesto vaihtelee puolesta tunnista kahteen tuntiin. Haastatteluihin osallistuminen on vapaaehtoista ja ne toteutetaan pseudonyymeillä eli nimimerkeillä. Haastateltavalla on oikeus milloin vain keskeyttää osallistuminen tutkimukseen tai kieltäytyä vastaamasta hänelle esitettyyn kysymykseen.

Haastattelut toteutetaan luottamuksellisesti ja niiden tietoja (äänitallenne, litteraatti) ei käsittele tutkimuksen teon aikana muut kuin tutkimuksen tekijä. Tutkimuksen valmistuttua haastattelut arkistoidaan haastateltavan luvalla Työväen Arkistoon ja niitä käsitellään arkiston käyttösääntöjen mukaisesti. Haastatteluihin voi osallistua myös niin, ettei haastattelua arkistoida.

Haastatteluissa esille tulleet asiat raportoidaan siten, ettei tutkittaviin viitata heidän omilla nimillään ja mahdolliset suorat lainaukset tehdään niin, ettei tutkittavaa voida välittömästi tunnistaa.

 

Tutkimuksen laajempi tiedote ja tietosuojailmoitus löytyvät täältä:

Tiedote: https://sateenkaarihistoriaapalasina.blogspot.com/p/tutkimustiedote.html

Tietosuojailmoitus: https://sateenkaarihistoriaapalasina.blogspot.com/p/tietosuojailmoitus.html

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, ota rohkeasti minuun yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: jakluk(at)utu.fi

Vastaan myös mielelläni kaikkiin tutkimustani koskeviin kysymyksiin.

Voit kysyä lisää myös tutkimuksen ohjaajalta Heidi Kurviselta heidi.kurvinen(at)utu.fi

 

Ystävällisin terveisin: Jean Lukkarinen, kulttuurihistorian väitöskirjatutkija, Turun yliopisto

Kommentit